Jarno Sarjasen kaksi tuplakokoelmaa ilmestyvät keskiviikkona.

Jarno Sarjasen "Pienen pojan haaveet -- kootut levytykset 1977–2008, osa 1" -kokoelman kansikuva. Kuvassa seisoo stetsonipäinen mies, jolla musta liivi ylävartalonsa peitoksi ja jaloissa siniset farkut. Miehellä vaaleat hiukset ja viikset. Julkaistaan 15.10.2008

Suomikantrin ystävillä on tämän viikon keskiviikkona 15. lokakuuta syytä riemuun Rocket Recordsin julkaistaessa kattavan otoksen Jarno Sarjasen levytyksistä peräti kahtena tuplakokoelmana. Yhteensä kokoelmat sisältävät neljällä CD:llä 83 levytystä — artistin kaikki levytykset vuonna 1977 ilmestyneestä “Sarjastus”–albumista lähtien. Kokoelma-antologian ykkösosa “Pienen pojan haaveet — Kootut levytykset 1977–2008, osa 1” sisältää kantrialbumit “Sarjastus” (1977) ja “Varjoelämää” (1981) sekä kahdeksantoista single- ja kokoelmalevytystä, joista harvinaisimmat on aikaisemmin julkaistu vain kasettikokoelmilla. “Keskikalja-cowboy — Kootut levytykset 1977–2008, osa 2” puolestaan sisältää Jyrki Hämäläisen tuottaman merimieslaulualbumin “Mustat
kaleerit” (1985) ja kantrialbumin “Keskikalja-cowboy” (1988) sekä viisitoista muuta levytystä. Mukana on mm. neljä Sarjasen uutta levytystä, jotka katkaisevat miehen kahteenkymmeneen vuoteen venyneen levytystauon, sekä kolme harvinaista mainoslaululevytystä vuosilta 1980–1985.

Kokoelmilta löytyviä kappaleita ovat mm. Kari Kuuvan tekemät suomikantrin klassikoiksi muodostuneet “Nukkekoti” ja “Pienen pojan haaveet” sekä Sarjasen itsensä tekemät “Takkulan baari”, “Taksikuski” ja “Maanantaiaamu”. Covereista mainittakoon vankilateeman levytykset “Vangin toive” sekä Junnu Vainion suomentama Johnny Cashin “Kiven sisällä”.

Valokuva Jarno Sarjasen kokoelma-albumin kansikuvasta. Kuvassa näkyy mies, jolla vaaleat hiukset, viikset ja päässä vaaleanruskea stetsoni. Miehellä kitara kourassaan ja ylävartalonsa peitoksi musta liivi, joka napittamatta. Miehellä siniset farkut jalassSuomikantrin pioneereihin lukeutuvan Jarno Sarjasen levytysura käynnistyi vuonna 1968, jolloin hän levytti Suomen ensimmäisen kantrisinglen “Nukkekoti”. Suomen ensimmäinen kantrialbumi puolestaan oli vuonna 1971 julkaistu Jussi Raittisen tuottama “Kantri”, jonka tekijätiimiin Sarjanen myös kuului. Vuosina 1968 ja 1971 Sarjanen osallistui Syksyn Sävel -kilpailuihin. Vaikka kilpailumenestys jäikin keskinkertaiseksi, on vuoden 1971 kilpailukappale “Pienen pojan haaveet” muodostunut vuosien myötä evergreeniksi, jonka useat artistit ovat sittemmin coveroineet. Sarjasen levytysuran aktiivisin kausi käynnistyi vuonna 1977, jolloin hän solmi levytyssopimuksen Fonovoxin kanssa. Vuosina 1977–1988 Sarjanen levytti Fonovoxille, JP-Musiikille ja Overdiscille yhteensä neljä pitkäsoittolevyä, useita singlelevytyksiä sekä osallistui aktiivisesti erilaisille kokoelmalevyille. Niillekin, jotka eivät suomikantrista perusta, Sarjasen ääni tuli 1980-luvulla tutuksi viimeistään legendaarisen tv-mainoksen “Tupla-city on lännessä kaupunki, ja tässä on kaupungin sheriffi” kautta.

Nyt ilmestyvien kokoelmien tiimoilta Sarjasen uusista levytyksistä julkaistiin muutama viikko sitten radioille jaettu promosinkku. Lisäksi artistille on avattu MySpace-sivut osoitteeseen www.myspace.com/jarnosarjanen.

Musiikin ohella netin kautta on kuultavissa nyt myös Sarjasen vanhoja haastatteluja. Viime viikolla Ylen Elävään Arkistoon lisätyt vuosien 1972 ja 2000 radiohaastattelut ovat kuultavissa täällä. Ylen haastattelut ovat ainutlaatuisia, sillä Sarjanen on läpi uransa pysytellyt omasta tahdostaan poissa julkisuuden valokeilasta eikä liiemmin ole musiikistaan tai elämästään kertoillut. Mediajulkisuuden ohella Sarjanen on vältellyt myös keikkalavoja, mikä ei ole kuitenkaan estänyt kunnioituksen saavuttamista kantrimusiikin ystävien joukossa.
Sarjasen edellistä julkaisua, vuonna 2000 ilmestynyttä “Kadun lait” -kokoelmaa on myyty yli kymmenentuhatta kappaletta.

Jaa Facebookissa

Käyttöehdot